Big Green Egg - EGGhead Forum - The Ultimate Cooking Experience...
With winter in full gear, we’re enjoying all the awesome photos of EGGs in the cold weather. Stay warm with some of our favorite Dutch oven recipes: Chicken & Dumplings, Chili Con Carne and BLT Soup.

The Big Green Egg headquarters has moved - come visit our new location and check out the museum! 3786 DeKalb Technology Parkway, Atlanta, GA 30340

Maverick ET-732

SeeingSpotsSeeingSpots Posts: 151
edited January 2013 in EggHead Forum
Got my new Maverick today and am having problems with the receiver updating.    It will sync for the first few minutes, then stop.  After the prescribed four minutes of not syncing, it starts the four second beeping (indicating it has lost sync).  Distance is not an issue, as I have the transmitter and receiver within 10 feet of each other.

So far, I'm frustrated with the product.  Anyone else ever have similar issues that were easily resolved?  Or is it user error?  


Flowery Branch, GA  LBGE
·

Comments

  • SPRIGSSPRIGS Posts: 214
    Are you turning on the reciever first and then the transmitter shortly therefater?
    ·

  • SPRIGS said:
    Are you turning on the reciever first and then the transmitter shortly therefater?
    I am doing that, per the instructions for registering the receiver and transmitter.  And it does register and sync for a variable period of time, then loses sync.
    Flowery Branch, GA  LBGE
    ·
  • U_tardedU_tarded Posts: 1,242
    try some new batteries.  that shouldn't be happening.  i will forget mine one for like a day after i use it and its still synced solid.
    ·
  • jfm0830jfm0830 Posts: 912
    Try new batteries as already suggested. The cold weather runs the batteries down faster and if the unit had been sitting on a shelf for a while it could be weak batteries and cold weather. If no glory with fresh batteries I'd return it and get another one. That has never happened to me.
    Website: www.grillinsmokin.net
    3 LBGE & More Eggcessories than I care to think about.
    ·
  • SkiddymarkerSkiddymarker Posts: 6,294
    edited January 2013
    Agree with others here, this has not happened to me. I often use the receiver as a timer for my starter and if I do not turn on the transmitter right away, it will not sync. I just turn it off and start again, it is always there. 

    If new batteries don't work, I'd return it. 
    Delta B.C. - Vee-Gan: old Indian word for poor hunter. 
    ·
  • gerhardkgerhardk Posts: 809
    I think when you are syncing the receiver needs to be on before the transmitter.

    Gerhard
    ·
  • Well I changed the batteries in both devices with marginal success.  I can consistently reproduce the problem by taking the receiver outside of a 24 inch radius of the transmitter.   Boy that's some range!

    Guess I'll be sending this one back.  Disappointing.
    Flowery Branch, GA  LBGE
    ·
Sign In or Register to comment.