Big Green Egg - EGGhead Forum - The Ultimate Cooking Experience...
Welcome to the EGGhead Forum - a great place to visit and packed with tips and EGGspert advice! You can also join the conversation and get more information and amazing kamado recipes by following Big Green Egg at:

Facebook  |  Twitter  |  Instagram  |  Pinterest  |  Youtube  |  Vimeo
Share your photos by tagging us and using the hashtag #EGGhead4Life.


In Atlanta? Come visit Big Green Egg headquarters, including our retail showroom, the History of the EGG Museum and Culinary Center!  3786 DeKalb Technology Parkway, Atlanta, GA 30340.

two butts and first time digiQ

TennisbumTennisbum Posts: 228
edited 4:47AM in EggHead Forum
Just put on two pork butts and am trying the digiQ for the first time. Have it set for pit 225 and it seems to be maintaining. The BGE thermometer is at 300, should there be such a difference between the two?
Comments welcome.
thanks
gp

Comments

  • ChargerGuyChargerGuy Posts: 357
    GP, I usually see a difference of 50 degrees or so between the grid and Dome. You might want to check you dome Thermo in boiling water to make sure it is correct.
  • BattleBattle Posts: 14
    I recently bought the DigiQDX and am on my third cook with it. I have not seen those temp swings. My Q is set to 225 and my dome has always been 250 or less and the longer it is into the cook the closer the dome gets to my DigiQ pit temp. It's always a little higher but not much. Check to make sure the damper on the Pit Viper (fan) is only about 1/4 open.
  • JeffersonianJeffersonian Posts: 4,244
    It might just be where you have the pit sensor clipped, or it might be that your BGE dial thermo is off. Dunk the probes into boiling water and see what you get.
Sign In or Register to comment.
Click here for Forum Use Guidelines.