Big Green Egg - EGGhead Forum - The Ultimate Cooking Experience...
Welcome to the EGGhead Forum - a great place to visit and packed with tips and EGGspert advice! You can also join the conversation and get more information and amazing recipes by following Big Green Egg at:

Facebook  |  Twitter  |  Instagram  |  Pinterest  |  Youtube  |  Vimeo
Share your photos by tagging us and using the hashtag #EGGhead4Life.


In Atlanta? Come visit Big Green Egg headquarters, see our new showroom and check out the History of the EGG Museum and Culinary Center!  3786 DeKalb Technology Parkway, Atlanta, GA 30340.

BBQ Guru wires

I have had my Guru for about 3 years. Has anyone experienced failure with the probes.  The last couple of cooks my pit probe will suddenly start beeping low then it will register at 400+ degrees.  I will wiggle and straighten the wires some and it will correct itself. Also, from time to time the food probe will register just dashes.  I'm thinking my pit and food wires may be shot from all the winding up and some kinks that I see.  I check the wires to make sure they are clicked in the unit.  Has anyone ever sent a unit in to get it checked out and refurbished? May just order some probes and see how it goes.  Right now, I'm having to wake up and make sure everything is alright or the neighbor will call and say my smokers beeping..lol.

Comments

  • BYS1981BYS1981 Posts: 2,389
    check them for continuity.
  • FatMikeFatMike Posts: 464
    also i need to mention when it registers 400+ I'm cooking at 250 dome
  • BYS1981BYS1981 Posts: 2,389
    Do you own a volt meter?  If you do you can check their resistance and check them for continuity, when you're checking them move the wires back and forth to see if the resistance increases. 

  • its the probes gone bad! I have had the same problem with mine. I just ordered new probes and keep an extra on hand. no big deal! things wear out!
    Brandon, MS
  • CharlesmaneriCharlesmaneri Posts: 1,295
    edited December 2013
    I had the same trouble on the meat probe it turned out the problem was a loose connection on the plug that plugs into the controller the plug has a screw cap unscrew it and check on mine I had to resodder the wire to the terminal
    2 Large Eggs and a Mini 2 Pit Bulls and a Pork shoulder or butt nearby and 100% SICILIAN
    Long Island N.Y.
  • FatMikeFatMike Posts: 464
    Thank you all...Happy New Year

Sign In or Register to comment.
Click here for Forum Use Guidelines.